Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden. Leefstijl is een benaming van verschillende onderwerpen als gedrag, gezondheid, welzijn en leven. Een gezonde leefstijl is vaak de deur naar een leven met minder fysieke, mentale en maatschappelijke problematiek. De meeste mensen hebben al diverse diëten versleten, met wellicht spetterende resultaten op vaak korte termijn. Maar na de meeste diëten vinden de verloren kilo’s ons altijd weer terug.

GLI SLIMMER

De GLI wordt in verschillende formats aangeboden, waarbij Corpoforte heeft gekozen om de GLI SLIMMER aan te bieden. Het is een begeleid leefstijltraject van maar liefst 2 jaar, volledig vergoedt vanuit ALLE zorgverzekeraars. SLIMMER wordt begeleid door een multidisciplinair team, namelijk leefstijlcoach, fysio- of oefentherapeut, diëtist en beweegcoach. Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een intensief voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning.

Binnen het traject SLIMMER geldt geen crashdieet, geen onwerkbare leefregels of onhaalbare doelen. Ayesha Krens, onze leefstijlcoach en oefentherapeute, werkt samen met Petra Castricum, de diëtiste. Zij kijken samen met jou naar welke gezonde leefstijl bij jou past, in jouw leven en gebaseerd op jouw persoonlijke doelen. Door jouw leefstijl stap voor stap gezonder te maken, krijg je andere resultaten dan voorheen. Gericht op een goede gezondheid op lange termijn!

Neem het heft in eigen hand en krijg meer regie over jouw eigen gezondheid!