Onze weerstandsbanden zijn weer op voorraad! Wat betekent dat we weer enthousiast aan de slag kunnen met trainen. Voor de sporters welke willen starten met spieropbouw, sporters waarvoor sommige gewichten nog een stapje te ver zijn, om te revalideren of voor de thuissporters. Beide een ideale oplossing!

Wat weetjes op een rijtje

Het grote voordeel van een latex weerstandsband is dat het je je gewrichten nauwelijks belast terwijl het wel heel veel kracht van je spieren vraagt. Daarom worden deze banden vaak gebruikt als revalidatietraining door fysiotherapeuten.

De kleur van de band geeft de sterkte van de weerstand aan. De gele en rode banden geven een kleine weerstand, terwijl de groene en blauwe iets sterker zijn. De zwarte is voor de echte diehards en krachtpatsers. Daarnaast is er ook nog een theraband. Dat lijkt het meest op een strook latex en deze wordt het meest gebruikt voor pilates.

Je kunt naast de elastieken ook bij ons trainen met onze LifeFitness Circuit apparaten. Hiermee train je al je grote spiergroepen, en door de knopjes 1 t/m 12 kun je zelf de kracht van de elastieken bepalen.

Weerstandsbandoefeningen

Leg raise

Doe de weerstandsband om je enkels en ga met je gezicht naar de Synrgy staan. Zet je handen vlak tegen de synrgy en strek je been naar achteren zodat er maximale spanning op de band komt te staan. Houd een paar seconden vast en laat je been weer zakken, zonder dat je voet de vloer raakt. Strek je been opnieuw tot de maximale spanning en houd weer een paar tellen vast. Doe dit 12 tot 14 keer per been en wissel dan van been. Herhaal beide sets 3 keer.

Sidewalk

Doe de weerstandsband net boven je enkels en ga in een spreidstand staan zodat de band licht gespannen is. Duw je billen naar achteren en zet een grote stap naar links. Houd dit even vast en zet daarna je rechterbeen zo neer dat de grootste spanning van de band af is. Zet vervolgens een stap naar rechts en houd dat weer een paar tellen vast. Doe 12 tot 14 stappen heen en weer en pak daarna een paar seconden rust. Herhaal deze set 3 keer.

Hip Brigde

Doe de weerstandband net boven je knieën en kom op je rug liggen. Druk je billen van de grond en duw je benen naar buiten. Houd spanning op de weerstandband en houd dit 5 seconde vast kom dan langzaam terug naar beneden, de spanning mag van de weerstandband af. Doe dit 10 herhalingen. Herhaal deze set 3 keer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *