Een gezin, een drukke baan en een sportabonnement.

Je hebt een lange dag gehad, kids naar de sportclub brengen, snel een bord pasta op tafel toveren en dan ook nog sporten!  Je gaat sporten en komt helemaal opgeleefd weer thuis met energie, een voldaan en gemotiveerd gevoel . De twee weken na dit heuglijk feit kies je ervoor  niet te gaan wegens tijdgebrek en je voelt je schuldig naar jezelf (plus, je voelt je sportschool-sponsor) en gooit de handdoek in de ring. Dit lijkt een feit des levens, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn!  Wij hebben de tips om je fitnessabonnement een onmisbaar onderdeel te laten zijn van jouw leven, net als werk en eten. Met als gevolg dat je een energiekere mama/papa, collega en vriend wordt.

  1. Zet het sporten in alle denkbare agenda’s.  Heb je een gedeelde werkagenda? Zet het in de agenda, collega’s zullen je complimenteren en vragen hoe het ging, dat werkt zeer motiverend. De agenda van het gezin, want die vragen zich af waarom je nog op de bank zit. Nu heb je jezelf een stok achter de deur gegeven en je toekomstige zelf za je daarvoor bedanken.
  1. Zie het als een investering in jezelf.  Er zijn voldoende wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat sporten niet alleen bijdraagt aan een fit lichaam, maar ook een gezonde energieke geest. Jij houdt iedere dag alle ballen hoog, dat wil je zo houden toch?
  1. Sport samen met bijvoorbeeld een vriend(in), buurvrouw of een familielid. Je vangt 2 vliegen in één klap. Gezellig samen bijpraten én sporten. Naast de gezelligheid ontstaat er een bepaalde vorm van druk, jij wilt liever niet vervelend zijn door af te zeggen en dan ga je toch maar. Je sportbuddy denkt daar hetzelfde over.
  1. Iets is beter dan niets.   Wees tevreden met de training die op dat moment in jouw planning past. Is dat ‘maar’ 30 minuten? Prima, wees trots op jezelf!
  1. Sporten in plaats van een extra kop koffie. Die kop koffie? Die is onmisbaar, toch?! Sport daarentegen, in welke vorm dan ook, heeft een ontelbaar aantal voordelen tegenover het drinken van koffie op het gebied van welzijn! Als jij iemand bent die weet wat prioriteit zou moeten hebben, zien wij je snel online! (en hopelijk snel in de sportschool)

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *