Sporten uitgelicht

Door de jaren heen hebben we onwijs veel leuke sporters ontmoet. Hardlopers, fietsers, krachttrainers, noem maar op. Maandelijks lichten we een van deze sporters uit om hun verhaal aan te horen. We stellen hen vragen als: wat is jouw sportdoel geweest en heb je deze bereikt? Maar ook vroegen we hen naar de ervaring bij Active 4 Health. Kunnen er dingen beter of juist helemaal niet? Deze maand praatten we met Kees en Saskia van de Loopgroep Nesselande. De loopgroep Nesselande biedt iedereen de kans om een plezierig ‘rondje te hollen’, maar welke bijdrage heeft krachttraining in hun sportprestaties?

Hoe zijn jullie bij Active 4 Health terecht gekomen?

Kees woont sinds 2001 in Rotterdam, maar in 2004 werd er bij hem kanker geconstateerd. Hij is daarom gaan sporten bij Corpoforte omdat hij niet goed meer kon lopen. De reden? Het was simpelweg dichtbij, toen was het bruggetje er zelfs nog niet! Saskia was toen al eerder bij Corpoforte geweest om hier te sporten  vanuit de fysiotherapie als ondersteuning vanwege blessures. Kees is na zijn trainingen die hem hielpen bij het lopen overgegaan op een twaalfrittenkaart, pas later is Saskia ook overgehaald door Kees. En toen was het einde zoek!

Wat voor doelstellingen heb je?

Met allebei een abonnement op de personal training van Kay zorgden Kees en Saskia voor een goede conditie en spieropbouw. Concrete doelstellingen waren er toen nog niet echt, het was vooral belangrijk om de spieren op peil te houden omdat deze afnemen als je ouder wordt. Maar natuurlijk ook om de jongere mensen in de loopgroep bij te kunnen blijven houden, en dat lukt nog steeds prima. Verder is het trainen van de core en armen belangrijk maar geen langetermijndoel omdat dit vaak heel slecht getraind is bij lopers.

Wat is je favoriete oefening?

Kees: Mountain climber
Met deze oefening plaats je je handen en voeten op de grond. Je rug is in een neutrale positie en je spant je buispieren aan. Vervolgens breng je één been naar je hand toe en wisselt dit af. Mocht je de oefening in hoger tempo willen uitvoeren is dit mogelijk.

Saskia: Spiderman
Met deze oefening bevestig je het tuigje aan het syergy-apparaat. Kies vervolgens het juiste aantal gewicht en ga op handen en voeten zitten. Loop vervolgens gehurkt naar voor én naar achter, zoals Spiderman dat ook zou doen. Let op: de beweging terug kan tegenvallen!

Bekijk de Instagram van Active 4 Health hiernaast om de juiste uitvoer van deze oefening te bekijken door Gerda.

Wat vindt je van Active 4 Health?

‘Linda heeft goede mensen in dienst en dat maakt het prettig om hier te zijn. Een soort derde huiskamer en een mogelijkheid om met generatiegenoten wat te doen’ citeert Kees mooi. ‘Hier hebben we een heel nieuw netwerk opgebouwd. Het type mensen dat hier in dienst is, is ondanks dat ze jong zijn geen bedreiging voor de oudere mensen, in tegendeel. Er wordt een sfeer gecreëerd dat iedereen zicht veilig en op zijn gemak voelt.’

Het is fijn dat wanneer je geen les volgt, maar gewoon aan een apparaat aan het trainen bent, je altijd even wordt gecorrigeerd of een tip krijgt over je houding of de uitvoering van een oefening.

De groepslessen vinden Kees en Saskia een gouden uitkomst. Het is leuk dat de trainers de mensen met elkaar verbinden, jong of oud, het maakt niet uit. Het advies dat Kees en Saskia voor andere sporters hebben? Begin gewoon, krachttraining is een prima ondersteuning van het hardlopen. En in de groepslessen is het ook nog eens leuk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *