Sportkleding kopen tips

Sporten is goed voor je, dat vinden gelukkig heel veel mensen. Je kunt er je energie in kwijt en of hoofd leegmaken na een stressvolle dag op je werk. Omdat je het gewoon lekker vindt om te werken aan je gezondheid, aan een fitter lijf of juist aan je herstel. Maar wat trek je eigenlijk aan wanneer je gaat sporten? Klinkt vanzelfsprekend, maar denk eens aan onderstaande dingen bij het aanschaffen van nieuwe sportkleding.

Sportkleding is voor iedereen verschillend

Je hebt sportkleding in allerlei stijlen, materialen, merken én prijzen. Daarnaast spelen trends een steeds grotere rol in sportkleding. Het is dus nog niet ze eenvoudig om in de jungle van zoveel soorten de juiste keuze te maken. We helpen je een een beetje opweg.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Waarvoor en hoe vaak heb ik het nodig?
  • Welke sport beoefen je?
  • Sport je binnen of buiten?
  • Wat is je budget?
  • Ben je trendgevoelig?

Welke stof sportkleding is de beste keuze?

Wanneer je vaker in een week sport verdient het de voorkeur meerdere sets kleding te hebben, omdat je dan niet steeds hoeft te wassen. De sport specifieke kleding is met name van belang, omdat de kleding ontworpen is voor de door jou beoefende sport. Denk bij fitness aan ademende kleding waar je vrij in kunt bewegen. Maar wanneer je buiten sport is het aangenaam als je jack winddicht is.

Vermijd zoveel mogelijk katoenen kleding en met name shirts. Deze nemen goed het lichaamsvocht op, maar zorgen ervoor dat het lang nat blijft en je lichaam koud wordt. De huidige sportkleding en met name de shirts zijn gemaakt van een synthetische vezel, welke zorgt voor een goede vocht- en temperatuurregeling. Het trekt het vocht weg van de huid, plakt daardoor niet aan je lijf en het is licht in gewicht. Koop het niet te strak. Je moet je er prettig in voelen en goed in kunnen bewegen.

Wil je meedoen aan de trends maar heb je niet zo’n groot budget, dan zou je kunnen kiezen voor een paar goede basisstukken, welke je afwisselt met sportkleding die je spotgoedkoop bij een Lidl of H&M kunt kopen.

 

Sportkleding wassen

Hoe krijg je alles – met name die stinkende sportshirts – weer fris? Draag deze niet nog een keer, maar gooi de kleding na het sporten direct in de wasmand. Na het sporten zetten eiwitten, die zijn vrijgekomen uit jouw zweet en waar bacteriën dol op zijn, zich om naar vieze stinkstofjes die in je kleren gaan zitten.  Wanneer je shirts al wat ouder zijn kan het gebeuren dat ze na het wassen nog steeds een onaangename geur hebben. Tip, voeg wat azijn toe aan de wasbeurt of laat ze eens een nachtje in een emmer water staan met een scheut azijn.

Ondergoed

Nét zo belangrijk als goede kleding is ondergoed. Denk daarbij aan goed passend ondergoed dat (wanneer je fanatiek bezig bent met bijvoorbeeld een jump squat tijdens de Small Group Training) niet je bilnaad inkruipt! Voor dames – en vooral wanneer je intensief sport- is het goed een sport BH te dragen, ter bescherming van het borstweefsel. Sporten is namelijk een stuk leuker als alles op z’n plek blijft zitten!

Wat voor sportkleding je ook draagt; bij Active 4 Health hebben wij het motto dat je gezien wordt, zonder dat je je bekeken voelt! Trek dus aan waar jij je lekker in voelt. Trendy of niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *