Hoog tijd om weer een nieuwe sporter uit te lichten. Deze week kozen we voor een buitengewoon gemotiveerde dame wie niet meer te stoppen is van het sporten. Toni Stolk. Ook haar stelden we een aantal vragen.

Toni sport sinds januari 2018 bij Active4Health en is sindsdien niet meer te stoppen. Nadat ze een hartinfarct heeft gehad is ze op advies van de dokter gaan sporten. ‘’Ik begon met lopen en fietsen. Daar ben ik mee doorgegaan. Daarna begon ik ook met krachttraining. Dat doe ik drie keer per week’’.

Wat was je sportdoelstelling?

In eerste instantie is Toni op advies van de dokter gaan sporten, maar nu wil ze ook graag afvallen. Intussen is ze al zeven kilo kwijt en is 65 kilo het doel!


‘’Sporten is voor mij een doel. Ik heb nu een doel om extra vroeg op staan. Ik krijg er meer energie en lucht van en voel me er beter door.’’

Wat vind je van de sfeer bij Active4Health?

‘’Het is erg gemoedelijk hier. In andere sportscholen zijn veel mensen met mooie pakjes aan. Hier maakt dat niet uit en voel ik mij meer op mijn gemak. Dat komt door de mensen die hier sporten, maar ook het personeel. Het personeel ziet als ik een oefening beter anders kan uitvoeren en spreekt mij hier dan ook op aan, dat is fijn. Als je iets verkeerd doet dan zien ze het. Ik heb ook al twee keer een ander trainingsschema gekregen.’’

Wat zou je andere mensen willen meegeven die hard knokken voor hun doel?

‘’Gewoon gaan fitnessen, lekker bezig zijn. Niet thuis gaan zitten. En probeer gezond te eten. Als je snoep in huis hebt kun je het beter gewoon weggooien. Drink veel water en eet veel fruit.’’

Wat is je favoriete oefening?

‘’Dat is 15 tot 20 minuten flink doorlopen op de loopband.’’

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *