Het totaalpakket om kilo’s kwijt te raken

Ben jij de persoon die goede voornemens stelt? Afvallen? Stoppen met roken? Beginnen met sporten? Je school halen of minder stressen en meer ontspannen? Allemaal mooie en goede voornemens, maar hoe zorg ik er nou voor dat ik daadwerkelijk al deze goede voornemens realiseer?

Mijn naam is Dion van Welie. Ik ben Personal Trainer bij Active4Health en ik ga jou in deze blog een aantal tips meegeven waarmee je naar mijn mening het meeste succes boekt!!!

Maak een Plan

Bedenk zelf eerst wat je wilt en vervolgens hoe je dit wil gaan bereiken. Op het moment dat je goed nadenkt over de stappen die je wilt gaan maken is het belangrijk dat je deze stappen visualiseert. Dit kan voordat je begint met jou goede voornemens al eventuele knelpunten naar boven halen, zodat je daar niet meer tegen aan hoeft te lopen.

Stel tussentijdse doelstellingen

Tussentijdse doelstellingen kunnen je helpen met het vasthouden van je motivatie voor je goede voornemens. Als je namelijk elke week of maand iets behaald waardoor je dichter bij je einddoel komt is dat veel leuker dan dat je misschien wel zes maanden moet wachten op je eerste “beloning”.

Houd het realistisch

Wanneer je plan realistisch is, is de kans op een succesbeleving uiteraard vele malen groter. Succesbeleving is een zeer belangrijke factor. Zoals net al aangegeven, kun je dus met tussentijdse doelstellingen die realistisch zijn wekelijks een succes behalen. Dit houd het sporten of afvallen leuker en uitdagender.

Maar… geef niet op

Is je plan realistisch, maar behaal je je tussentijdse doelstellingen niet? Geef dan absoluut niet op! Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat het minimaal drie weken duurt voordat een nieuwe activiteit/bezigheid een gewoonte is geworden. En het kan wel vijf maanden duren voordat er gedragsverandering plaatsvindt. Reken jezelf er dus niet te snel op af en houd je aan het plan wat je voor jezelf hebt geschetst.

Praat over jouw goede voornemens!

Laat andere mensen weten wat jou bezighoudt in 2020. Spreek bijvoorbeeld hardop uit dat je gaat afvallen. Na enige tijd sporten, op voeding letten en lekker in je vel zitten gaat het mensen opvallen. Ze zullen je complimenten geven over hoe goed je bezig bent en dat er wel degelijk verschil is te zien. En dat is precies het compliment waar we allemaal een positief gevoel van  krijgen.

Houd het Leuk

Een goed voornemen moet naar mijn mening een positieve verandering in je leven zijn, waardoor jezelf lekkerder in je vel gaat zitten. Probeer dus bij het opstellen van een plan rekening te houden met bepaalde factoren die jou al een goed gevoel geven. Schuif dus niet alles overboord, zoals bijvoorbeeld een lekker glas wijn dat je graag drinkt op de vrijdagmiddagborrel. Je probeert juist de dingen te veranderen waar je jezelf aan stoorde in 2019 en niet waar je van genoot.

Het totaalpakket om kilo’s kwijt te raken

Wil jij 2020 goed beginnen en is afvallen een van jouw goede voornemens? Dan ben je vanaf begin januari bij Active4Health aan het goede adres. We hebben namelijk een trainingsprogramma van twee maanden ontwikkeld waar we samen met jou ons best gaan doen om jouw goede voornemens te verwezenlijken en een basis te leggen om deze dan ook vast te houden.

Dion van Welie
Personal Trainer