Vrouw met dumbell - krachttraining

Krachttraining staat bij sommige vrouwen bekend als de sport om gespierd te worden. In de sportschool zijn bang te gespierd te worden door aan krachttraining te doen. Vaak hebben zij het idee dat ze er al snel mannelijk uit gaan zien. In deze blog ga ik jullie uitleggen waarom de kans heel klein is dat dit gebeurt. Dit alles heeft uiteindelijk namelijk allemaal te maken met hormonen. Hormonen? Ja! Lees snel verder.

Krachttraining en hormonen

Ieder mens heeft hormonen in zijn of haar lichaam. Deze hormonen bepalen namelijk of je geboren wordt als jongen of als meisje. Bij vrouwen komt dit door oestrogeen en bij mannen door testosteron. Iedereen heeft beide hormonen en zijn of haar lichaam. Zo heeft een vrouw ook testosteron in haar lichaam maar aanzienlijk minder als oestrogeen. Bij mannen is dit precies andersom. Testosteron is een groeihormoon. Dit geld voor alle soorten groei. Groei in lengte, maar dus ook in spieren.

Wil je toch veel spiermassa aanmaken en net zo gespierd worden als een man? Dan kan dit niet op een natuurlijke manier.

Doordat vrouwen dusdanig minder testosteron hebben, hoef je met het doen van krachttraining als vrouw zijnde niet bang te zijn groot en mannelijk te worden. Een man heeft gemiddeld 1000 tot 1200 MG testosteron door zijn lichaam lopen en maakt 6 tot 8 MG aan per dag. Bij vrouwen is dit veel minder. Een vrouw heeft namelijk maar 30 tot 70 MG door haar lichaam stromen, en maakt maar 1 tot 2 MG aan per dag. Dit is dus veel minder dan bij mannen.

Spiermassa aanmaken

Wil je toch veel spiermassa aanmaken en net zo gespierd worden als een man? Dan kan dit niet op een natuurlijke manier. Hier zou je dus producten zoals anabolen voor moeten gebruiken. In anabolen zit namelijk veel testosteron waardoor je dus sneller en meer groeit (als je net zo hard blijft trainen). Echter zitten er ook nadelen aan het gebruik van anabolen. Vaak zie je gedragsveranderingen door de hoeveelheid testosteron. Daarnaast kan een groot overschot anabolen voor verschillende gezondheid problemen zorgen. Geen aanrader dus!

Krachttraining bij vrouwen

Kortom: krachttraining bij vrouwen is juist een aanrader. Dit zorgt uiteindelijk niet voor een te gespierd uiterlijk, maar juist voor de mooie rondingen en goedgevormde spieren. Hoe groot of gespierd een vrouw kan worden is genetisch bepaald. Uiteindelijk zijn voeding (70%) en trainen (30%) de belangrijkste punten op goed op te letten om uiteindelijk jouw doelen te bereiken.

Ben je nog op zoek naar een persoonlijk trainingsschema en tips om jouw doelstellingen te bereiken? Kom dan even langs om vrijblijvend te kletsen met een van onze (personal) trainers of maak een afspraak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *